Nieuwe woning? Een notaris uitkiezen voor bepaalde zaken

Bepaalde gebeurtenissen in je leven zullen je verplichten om een notaris te bezoeken. Als u bijvoorbeeld een huis heeft aangekocht kan dit het geval zijn.

U heeft dan bijvoorbeeld een hypotheekakte nodig en deze dient te worden opgesteld door de notaris. Iemand die de naam notaris draagt heeft heel lang moeten leren om zich zo te mogen noemen. Vaak heeft een notaris een kantoor met meerdere mensen in dienst.

De tarieven voor de diensten van notarissen Antwerpen zijn zeker niet laag. Dat is ook wel logisch aangezien er veel kennis bij komt kijken. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om deze kosten niet al te ver op te laten lopen. In dit artikel een aantal tips.

Concurrentie onder de notarissen

woning kopenAlhoewel notarissen noodzakelijk zijn voor de aanschaf van een woning, is er ook onder deze beroepsgroep veel concurrentie. Hierdoor kunnen de prijzen flink verschillen van elkaar. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om eens diverse notariskantoren met elkaar te vergelijken.

Als een notaris een stuk goedkoper is, dan kunt u overwegen om daar heen te gaan. Moet u nu 1,5 uur rijden om de notaris te bereiken, dan is het wellicht een minder goed idee. De reiskosten moeten natuurlijk ook betaald worden en ook uw tijd is wat waard. Honderd euro besparen op de notaris is natuurlijk niet gek, maar om er helemaal voor naar de andere kant van het land te reizen is wellicht wat overdreven.

Op het internet kunt u vaak wel een notaris bij u in de buurt vinden. Zoekopdrachten via de bekende zoekmachines zullen zeker een goed beeld geven. Soms ben je ook verplicht om bij een bepaalde notaris de hypotheek akte op te laten stellen. Bij de aanschaf van een woning welke in het bezit van de woningbouw geweest is, wil dit nog wel eens het geval zijn. Wil je naast de akte nog andere zaken bij de notaris regelen, dan kun je daarvoor natuurlijk wel op internet zoeken.